Rochii De Ocazie

Ghid Croitorie: Ghidul complet pentru ați afla masurile corecte!

Ghid Croitorie

Ghid Croitorie

Ai decis să-ți faci rochia mult visată pe comandă și dorești să-ți iei masurile ca un adevărat profesionist fashion designer? Nimic mai simplu! Urmărește pas cu pas ghidul complet descris în acest articol.

Tot ce ai nevoie este o bandă de măsură – metru croitorie, un pix, hârtie, o oglindă și cel mai important, puțină onestitate 😊

Ghid Croitorie

Odată ce ai măsurătorile rochie dorite, poți contacta în orice moment Atelierul Divine Dress pentru orice întrebări legate de materiale, măsuri sau comenzi. Suntem aici pentru a te ajuta!

Acum este timpul să trecem la treabă și la cifre reale. Primele si cele mai importante trei dimensiuni sunt bustul, talia și șoldurile.

Ghid Croitorie: Bust

Măsura bustului se calculează prin luarea circumferinței (din față în spate) a celei mai pline zone din jurul bustului. Aceasta este, de obicei, locul unde se află sfârcurile.

Formele noastre de rochii sunt realizate cu un ac în centrul bustului pentru a marca gradul orizontal al acestei măsurători.

Talie

Pentru talie, ar trebui să iei circumferința celei mai înguste zone din jurul taliei. Aceasta este, de obicei, locul unde se află buricul.

Toate formele noastre de rochii sunt prevăzute cu o panglică sigură în jurul zonei taliei, ceea ce constituie un ghid excelent pentru drapaj.

Expirați înainte de efectuarea acestei măsurători!

Ghid Croitorie: Șolduri

Măsurarea șoldurilor se ia de la circumferința celei mai pline zone din jurul secțiunii șoldului.

Pentru unele persoane, acesta este locul unde ies în evidență oasele șoldului, în timp ce pentru altele este puțin mai jos.

Gât

Măsurarea gâtului reprezintă circumferința din jurul gâtului de-a lungul înălțimii acestuia.

Ghid Croitorie: Umărul

Ghid Croitorie

Măsura umărului este cea a unui singur umăr, măsurată de la baza gâtului până la punctul în care umărul începe să se îngusteze.

Și în acest caz, formele rochiei sunt realizate cu o cusătură frumoasă de-a lungul acestei linii a umerilor pentru un ghidaj de drapare.

Mărimea bustului

Întinderea bustului, cunoscută și sub denumirea de "de la apex la apex", reprezintă distanța dintre secțiunea cea mai plină a unei părți a bustului și cealaltă (de obicei, de la sfârc la sfârc).

Ghid Croitorie: Lățimea spatelui

Lățimea spatelui este considerată ca fiind distanța orizontală a celei mai late secțiuni a spatelui.

Lungime față

Măsurarea lungimii față este distanța verticală dintre baza gâtului și linia taliei - toate în partea din față a trunchiului.

Rochiile au o cusătură care se desfășoară de-a lungul acestei linii pentru a fi folosită ca ghid în timpul drapajului.

Ghid Croitorie: Lungimea spatelui

Similar cu "lungimea din față", măsurarea lungimii spatelui reprezintă distanța verticală dintre baza gâtului și linia taliei - toate pe partea din spate a trunchiului. Și în acest caz, rochia va avea o cusătură care se desfășoară de-a lungul acestei linii pentru a fi folosită ca ghid în timpul drapajului.

Între picioare

Măsurarea între picioare se ia începând de la centrul taliei în față, coborând prin zona între picioare până la spate și până la centrul taliei pe spate. Se pun ace atât în centrul taliei în față, cât și în centrul taliei în spate. Această măsurătoare, precum și cele care urmează, sunt relevante pentru tot corpul.

Ghid Croitorie: Între coapse

Măsurarea taliei interioare se ia de la baza între picioare (între picioare) până în zona gleznei.

Dimensiunea exterioară

Măsura dimensiunii exterioare este distanța dintre talie și zona gleznei. Aceasta este foarte asemănătoare cu "inseam", doar că începe mai sus, la talie.

Ghid Croitorie: Coapsă

Măsurarea coapsei este circumferința în jurul zonei celei mai pline a coapsei.

Genunchi

Măsurarea genunchiului este circumferința din jurul rotulei.

Ghid Croitorie: Picior

Măsurarea coapsei - denumită ocazional măsurarea gambei - reprezintă circumferința în jurul zonei celei mai pline a piciorului.

Îți recomandăm să citești și articolul Rochie Revelion: Cum să alegi ținuta perfectă?

Pe curând,

Echipa Divine Dress

Posturi Similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *